براساس اعلام  رتبه بندی جهانی گرین‌متریک(۲۰۲۰)؛

نام دانشگاه بیرجند در میان «دانشگاه‌های سبز» جهان قرار گرفت

۲۰ آذر ۱۳۹۹ | ۱۵:۱۹ کد : ۱۰۹۶۲ اخبار برگزیده اخبار ستادی
تعداد بازدید:۹۹۰۰
با همت شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه بیرجند و با همکاری دفتر همکاری‌های بین‌الملل دانشگاه ، نام پر افتخار دانشگاه بیرجند برای اولین‌بار در فهرست دانشگاه های سبز جهان قرار گرفت.
نام دانشگاه بیرجند در میان «دانشگاه‌های سبز» جهان قرار گرفت

دانشگاه بیرجند براساس نظام رتبه‌بندی گرین‌متریک(2020) برای اولین‌بار در میان دانشگاه‌های سبز جهان قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر سامان فرزین، دبیر شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه بیرجند با اعلام این خبر افزود: دانشگاه بیرجند برای اولین سال در میان دانشگاه‌های سبز جهان قرار گرفت. 
دکتر فرزین گفت: دانشگاه بیرجند در نظام رتبه‌بندی گرین‌متریک رتبه 26 کشور را کسب کرد.
دبیر شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه به حضور 41 دانشگاه از کشورمان در این رتبه بندی اشاره کرد و بیان داشت: در این رتبه‌بندی 912 دانشگاه از سراسر جهان حضور داشتند و دانشگاه بیرجند در میان دانشگاه‌های جهان رتبه 635 را به‌دست آورد.
ایشان حضور دانشگاه بیرجند را در این رتبه‌بندی حاصل تلاش تمامی دانشگاهیان عنوان کرد و ادامه داد: برای حضور در این رتبه‌بندی، اقدامات دانشگاه توسط دفتر همکاری‌های علمی و  بین‌المللی و شورای راهبری مدیریت سبز به نظام رتبه‌بندی گرین‌متریک ارسال شد.
دکتر فرزین با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای ارتقای جایگاه دانشگاه در جمع دانشگاه‌های سبز جهان، گفت: بنا داریم در دو سال آینده(سال 1401) جایگاه دانشگاه را به رتبه 10 دانشگاه‌های کشور ارتقا دهیم.
وی خاطر نشان کرد: این رتبه بندی باهدف ارائه چشم انداز جامع از شرایط و سیاست های مرتبط با محیط زیست وتوسعه پایدار در دانشگاه های مختلف راه اندازی شده است و از شش شاخص کلیدی "محیط زیست و زیرساخت" ، "انرژی وتحقیقات اقلیمی" ، "مدیریت پسماند" ، "آب" ، "حمل ونقل"، "آموزش"  برای رتبه بندی استفاده می کند.
دبیر شورای راهبری مدیریت سبز گفت: سال‌ها است جهان با مشکلات و مسائل زیاد زیست محیطی مانند گرم شدن کره زمین، کمبود منابع آبی، افزایش گازهای گلخانه‌ای و کاهش منابع طبیعی مواجه است که برای جلوگیری از بروز چنین مسائلی آموزش عالی و فعالیت‌های تحقیقاتی مراکز دانشگاهی می‌توانند نقش بسزایی در توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست داشته باشند.
گرین متریک ابزاری برای جلب توجه مدیران و سیاست‌گذاران در محیط‌های دانشگاهی فراهم آورده و سالانه بیش از ده هزار مؤسسه توسط این نظام رتبه‌بندی ارزیابی می‌شود که فهرست مؤسسات برتر بر روی سایت http://greenmetric.ui.ac.id منتشر می  شود.
مشارکت در رتبه بندی گرین متریک گامی در جهت فعالیت‌های بین المللی‌سازی دانشگاه‌ها، معرفی آنها به سایر دانشگاه ها و برجسته کردن اهمیت موضوع پایداری، مسائل محیط زیستی و چالش‌هایی مانند فرایند گرم شدن زمین، بهره برداری بیش از حد از منابع، وابستگی به منابع نفتی و کمبود آب و غذا در سطح جهانی است.
لازم به ذکر است؛ این نظام رتبه‎‌بندی با هدف ترویج پایداری در آموزش عالی، از سال ۲۰۱۰ اقدام به ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه های جهان بر اساس معیارها و شاخص های مرتبط با مسایل زیست محیطی در دانشگاه ها نموده است.

آخرین ویرایش۲۱ آذر ۱۳۹۹