کانون همیاران سلامت روان دانشگاه بیرجند برگزار کرد؛

وبینار کشوری مداخله در رفتارهای خودآسیب‌رسان با بتا

۲۴ آذر ۱۴۰۳ | ۱۳:۵۵ کد : ۲۹۷۶۱ اخبار دانشکده‌ها
تعداد بازدید:۵۶۱
وبینار آموزشی «مداخله در رفتارهای خودآسیب‌رسان با بتا» ویژه دانشجویان سراسر کشور توسط کانون همیاران سلامت روان دانشگاه بیرجند با همکاری دبیرخانه کانون‌های همیاران سلامت روان دانشگاه‌های منطقه ۹ کشور (کانون همیاران سلامت روان دانشگاه سمنان) و با تدریس دکتر محمد راضی مرادی رئیس اداره بهداشت روان دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و  عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی در روزهای پنج‌شنبه ۲۱ و جمعه ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
وبینار کشوری مداخله در رفتارهای خودآسیب‌رسان با بتا

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر محمد راضی مرادی رئیس اداره بهداشت روان دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و  عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، ابتدا در مورد اهمیت پرداختن به موضوع  صحبت کرده و بیان داشت رفتارهای خود آسیب‌رسان به عنوان سوگی عمیق و آسیب‌زا در نظر گرفته می‌شود و این پدیده نه تنها سبب شوک و غم عمیق در افراد می‌شود بلکه احساس گناه و سردرگمی در خانواده‌ها و دوستان نیز به وجود می‌آورد.
همچنین ایشان به بررسی دلایل و عوامل  با توجه به جنبه‌های مالی و اقتصادی پرداختند. در ادامه نظر قرآن نسبت به موضوع رفتارهای خود آسیب‌رسان و اهمیت پیشگیری در این زمینه مورد توجه قرار گرفت. سپس تفاوت آمار رفتارهای خودآسیب‌رسان در میان مردان و زنان و دلایل آن و همچنین مقایسه آمار در جهان و ایران نیز به بحث گذاشته شد.
تاریخچه برنامه‌های اجتماع محور  و کاهش رفتارهای خود آسیب‌رسان در جهان شامل آشنایی با علائم و تشخیص به موقع این علائم، کمک‌های اولیه بهداشت روان، آموزش مهارت‌های مداخله کاربردی و... نیز به اختصار توضیح داده شد.

در جلسه دوم پیشگیری و درمان رفتارهای خودآسیب‌رسان در دانشجویان به تفصیل مورد بحث قرار گرفت. عوامل خطر و عوامل محافظت‌کننده بررسی شد و بیان شد تنها عوامل خطر نیستند که باید در نظر گرفته شوند بلکه عوامل محافظت‌کننده مانند دلایل زندگی، سلامت جسم، پیوندهای خانوادگی و حمایت اجتماعی می‌توانند به عنوان سپرهای محافظتی عمل می‌کنند. این عوامل می‌توانند تاب‌آوری فرد در بحران را افزایش داده و احتمال وقوع خودکشی را به حداقل برسانند.

در این وبینار برنامه بتا (بپرس، ترغیب کن و ارجاع بده) به عنوان روشی موثر در نجات زندگی معرفی شد. این وبینار تاکید داشت که هر شخص می‌تواند به عنوان یک مراقب عمل کند و با بهبود ارتباطات و کمک به افراد در معرض خطر، از بروز خودکشی جلوگیری کند. همچنین تکنیک‌های مقابله با عدم بیان افکار خود آسیب رسان و قوانین کمک در این زمینه به طور جامع مورد بررسی قرار گرفت. این برنامه نشان‌دهنده اهمیت آگاهی و مداخله در بحران‌های روانی است تا به حفظ سلامت روانی جامعه کمک کند.

کلیدواژه‌ها: رفتارهای آسیب رسان همیاران سلامت وبینار کشوری

آخرین ویرایش۲۴ آذر ۱۴۰۳